Taikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
hieman suolaa
2 rkl sokeria
115 g kylmää suolatonta voita
kylmää vettä sekoitukseen
Täyte
300 g vaalea siirappia
1 1/2 rkl tummaa siirappia
1 sitruunan mehu
4 munaa
1 rkl korppujauhoja
-Laita uuni 200 asteeseen
-Mittaa sokeri, vehnäjauho, suola ja voi kulhoon ja sekoita käsillä, kunnes seos muistuttaa korppujauhoa. Lisää vettä muutama tippa kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiinteäksi ja siitä pystyy tekemään pallon.
-Kiedo taikina elmukelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
-Ota taikina pois jääkaapista ja painele voideltuun vuokaan reunia myöten. Vie takaisin jääkaappiin.
-Sekoita sillä välin vaalea- ja tummasiirappi yhteen ja lisää sitruunan mehu. Riko kananmunat kulhoon ja lisää siirappisekoitukseen. Sekoita lopuksi korppujauhot.
-Kaada täyte taikinan päälle.
-Paista 20-25 minuuttia, kunnes täyte kestää kosketusta.
Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
Ja ihan vinkkinä: älä laita reunoja noin korkealle, siitä seuraa vain erikoisen muotoinen piirakka... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti