torstai 25. huhtikuuta 2013

Siirappitorttu

Kaikki jotka ovat Pottereita lukeneet, ovat kuulleet, että itse Harry Potterin lempiruoka on siirappitorttu. Sen kunniaksi täällä nyt on sen resepti. Vaikka nimi jo kuulostaa imelälätä ja ylimakealta, silti se on vanha englantilainen jälkiruoka:

Taikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
               hieman suolaa
2 rkl       sokeria
115 g      kylmää suolatonta voita
               kylmää vettä sekoitukseen
Täyte

300 g        vaalea siirappia
1 1/2 rkl   tummaa siirappia
1                sitruunan mehu
4                munaa
1 rkl          korppujauhoja

-Laita uuni 200 asteeseen
-Mittaa sokeri, vehnäjauho, suola ja voi kulhoon ja sekoita käsillä, kunnes seos muistuttaa korppujauhoa. Lisää vettä muutama tippa kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiinteäksi ja siitä pystyy tekemään pallon.
-Kiedo taikina elmukelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
-Ota taikina pois jääkaapista ja painele voideltuun vuokaan reunia myöten. Vie takaisin jääkaappiin.
-Sekoita sillä välin vaalea- ja tummasiirappi yhteen ja lisää sitruunan mehu. Riko kananmunat kulhoon ja lisää siirappisekoitukseen. Sekoita lopuksi korppujauhot.
-Kaada täyte taikinan päälle.
-Paista 20-25 minuuttia, kunnes täyte kestää kosketusta.
Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Ja ihan vinkkinä: älä laita reunoja noin korkealle, siitä seuraa vain erikoisen muotoinen piirakka...

Kuten sanoin: älä laita reunoja korkealle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti